Wetsuit in Frankrijk

Om je tijd in het water optimaal te benutten, is het cruciaal om de watertemperaturen te kennen die je zult tegenkomen, en welk wetsuit je moet dragen om het meeste uit je surfsessies te halen.

Maar welk wetsuit heb je bij het surfen in Frankrijk nodig? We leggen het je hieronder uit. En geven ook een tip voor goede wetsuits.

Zuidwest- en West-Frankrijk

Zuidwest- en West-Frankrijk (Baskenland en Les Landes) genieten van prachtig warme zomers, waarbij de watertemperaturen oplopen tot 22ºC en soms zelfs hoger. Wetsuits zijn dan alleen ‘s ochtends nodig. In de middag, zeker bij warm weer, is een top voldoende.

Maar in de winter kan de temperatuur van het water dalen tot 12ºC, waardoor je een dik wetsuit, boots en handschoenen nodig hebt.

Wetsuit in Bretagne en Normandië

De watertemperaturen in Bretagne en Normandië zijn kouder dan in het zuiden. Zomerse watertemperaturen bereiken slechts 16ºC tot 18ºC, dus een 3/2mm wetsuit is ideaal.

De winter is koud, met watertemperaturen die in januari dalen tot 10ºC en met gemiddelde luchttemperaturen rond 8ºC. Om je tijd in het water te maximaliseren, is een 5/4mm wetsuit met handschoenen, boots en een capuchon essentieel.

Wetsuit tabel

wetsuit en watertemperatuur

Nog een voordeel van wetsuits: ze maken het liggen op een surfplank comfortabeler en kunnen je zelfs beschermen tegen stoten en blauwe plekken.

SRFACE wetsuits met korting

SRFACE heeft top wetsuits. Check de SRFACE wetsuit reviews.

Via Boardshortz.nl krijg je 10% korting via onderstaande code én deze link.

10% bij Srface

 

Vorig artikelCôte et Rêve in Bretagne
Volgend artikelHier is de nieuwe surfgids over Bretagne
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.